Brugge

06jul

Brugge

Sinds eeuwen verbinden de Brugse Reien de stad met de zee, een garantie voor welvaart en voorspoed. Internationale handelslieden bouwden Brugge uit tot een van de grootste Hanzesteden. In de 15de eeuw floreerde de stad als nooit tevoren. Het authentieke middeleeuwse stadsweefsel bleef bewaard en grote delen van het historisch patrimonium bleven nagenoeg intact. Logisch dus dat UNESCO de volledige binnenstad als werelderfgoed erkende.

Religieus erfgoed
In Brugge zijn door de eeuwen heen vele kerken, kloosters, abdijen en kapellen actief geweest als centra van het religieuze leven. Dat heeft een rijke verzameling kerkelijk erfgoed opgeleverd. Dit patrimonium getuigt van meer dan enkel het religieuze verleden. Achter de stenen gevels schuilen ook boeiende verhalen over evoluties in onderwijs, economie, maatschappij en cultuur.

Sommige plekken zijn bijzonder, adembenemend, uniek. Je moet ze gewoon gezien hebben. Brugge telt heel wat sfeervolle getuigen van een rijk verleden. Rustig en stemmig, spiritueel of juist heel gezellig.